Korpa 0
0
Korpa je prazna.
Ukupno: 0 din

Uslovi korišćenja

Opšti uslovi korišćenja

Opšti uslovi korišćenja i poslovanja Internet prodavnice definisani su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i dobrom praksom poslovanja naše firme. Internet prodavnica "Crossbike web prodavnica" je web sajt namenjen prodaji proizvoda koje naša firma ima u ponudi. Korisnik ili kupac je osoba koja koristi usluge naše Internet prodavnice u nameri da određene proizvode kupi ili da se o njima informiše, ako želi da ih direktno kupi u našim maloprodajnim objektima.

Svaki korisnik usluga Internet prodavnice ima korisničko ime i lozinku koji mu služe za prijavu na sajt (u Internet prodavnicu). Korisnik je dužan da vodi računa da njegovo korisničko ime i lozinku koristi samo on, ili lice od poverenja koje ga predstavlja.

Svaki korisnik usluga Internet prodavnice prilikom registracije prihvata uslove korišćenja sajta i saglašava se da će se komunikacija i kupoprodajni odnos odvijati shodno Zakonu o zaštiti potrošača.

Takođe, pre slanja porudžbine, kupac prihvata uslove pod kojima se realizuje kupovina na daljinu i prihvata saglasnost sa članovima zakona koji se odnose na povraćaj robe kupljene na daljinu a koji se odnose na njegove obaveze kao kupca.

Cene u Internet prodavnici

Sve cene su iskazane u dinarima sa uračunatim PDV-om. Cene na sajtu važe samo za artikle koji se prodaju u web prodavnici i mogu da se razlikuju od cena u našim prodavnicama.

"Crossbike" d.o.o. zadržava pravo promene cena bez prethodne najave, bilo da se radi o povećanju ili smanjenju cena. Ovo ne važi za artikle na akcijama i za sniženja, koji se posebno najavljuju.

S obzirom na dinamičnost poslovanja i prodaje, određeni artikli će se pojavljivati na sajtu iako ih realno nema na stanju. Ovo je normalna pojava, jer se artikli stalno naručuju i prodaju. Pored takvih artikala na sajtu stoji "Nema na stanju“. Kupci bi trebalo da se u ovakvim slučajevima interesuju preko telefona ili elektronske pošte, da bi naši komercijalisti mogli da im daju tačne podatke kada da očekuju takav artikal i kolika će biti nova cena, ako ima promena. U slučaju da je prodajni i/ili proizvodni vek jednog artikla završen, naši komercijalisti će ponuditi zamenski artikal.

Iako se trudimo da cene na sajtu budu maksimalno ažurne, može se desiti da se potkrade greška. Osobe iz naše firme zadužene za Internet prodaju obavezno kontaktiraju kupca telefonom posle svake Internet porudžbine, upravo da bi se izbegle neprijatne situacije.

Isporuka robe

"Crossbike" d.o.o. robu isporučuje svojim dostavnim vozilima ili komercijalnim kurirskim servisom.

U zavisnosti od težine i veličine robe, robu kupljenu u našim prodavnicama preuzima kupac direktno ili je "Crossbike" dovozi na adresu kupca svojim dostavnim vozilima. Za duže relacije i u specifičnim slučajevima dostave, moguć je poseban dogovor o prevozu kupljene robe.

Cena isporuke je besplatna za robu čija je vrednost preko 5000,00 dinara. U slučaju isporuke robe čija je vrednost manja od ovog iznosa, kurirska služba naplaćuje prevoz po svom cenovniku.

Pročitajte više na strani Isporuka robe

Servis, garancija, reklamacije

Svi artikli koje prodajemo imaju garanciju uvoznika ili proizvođača i imaju obezbeđene servise u Republici Srbiji.

Reklamacije na neispravne artikle primaju se ili lično u našim prodavnicama ili preko telefona ili slanjem elektronske pošte na našu adresu. Svaka naša prodavnica ima lica zadužena za obradu reklamacija koja će vam rado pružiti pomoć u takvim situacijama.

Bitna napomena: kupac je dužan da se pridržava napomena o korišćenju artikla koje je proizvođač/prodavac naveo u uputstvu za korišćenje. Nepridržavanje ovih uputstava izaziva gubitak garancije i prava na popravku i zamenu uređaja. Kupac ne može da ostvari svoja prava u slučaju da je fizički oštetio proizvod, ako je neispravan proizvod servisiralo nestručno lice ili lice koje nije ovlašćeni serviser, ako se nije pridržavao uputstava za upotrebu i tako izazvao kvar uređaja, ako je kvar nastao ugradnjom neoriginalnih delova, ako je kvar nastao dejstvom tzv. više sile (udar groma, poplava, požar itd).

Na sve žalbe i reklamacije kupac će dobiti odgovor u najkraćem mogućem roku a dobra praksa naše firme je da se svi problemi rešavaju dogovorom na obostrano zadovoljstvo. Ako se, međutim, dogovor ne postigne, Zakonom o zaštiti potrošača predviđene su mogućnosti vansudskog rešavanja sporova.

Pročitajte opširnije na strani Reklamacije i servis

Pravo na privatnost i bezbednost

U skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, podaci koje ostavljaju kupci na sajtu koriste se isključivo za komunikaciju u slučajevima kupovine robe, reklamacija i informacija za kupce. "Crossbike" d.o.o. lične podatke kupaca ne koristi za druge namene niti će to raditi.

Pravo na otkazivanje kupovine (odustanak od ugovora)

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014), kupovina preko našeg prodajnog Internet sajta smatra se prodajom na daljinu.

U slučaju prodaja na daljinu, Zakon ustanovljava pravo kupca da odustane od ugovora (kupovine) u roku od 14 dana od dana kada je primio proizvod (Član 29. Zakona). Prilikom odustanka kupac ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje od kupovine.

Odustanak od kupovine može se desiti zato što kupljeni proizvod ne odgovara karakteristikama i opisu na sajtu, ako je neispravan, ako nije ispunio očekivanja kupca u pogledu funkcionalnosti ili iz bilo kog drugog razloga bitnog za kupca a sam kupac ne mora da obrazloži razlog vraćanja.

Pročitajte više na strani Vraćanje robe (info)

Newsletter
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".